Μετά την τεράστια επιτυχία του Οκτωβρίου, 2018, η πιο αγαπημένη από το κοινό όπερα του μεγάλου Ιταλού Συνθέτη Τζάκομο Πουτσίνι, Λα Μποέμ (La Bohème) ανέβηκε για μία μόνο παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 23 Φεβρουαρίου 2019. Η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, και πάλι ένωσε τις δυνάμεις της με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, μετά την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους στο Φεστιβάλ Αθηνών με την όπερα Περουζέ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, ενώ τα κοστούμια προσέφερε η Opera Classica Europa.

Το λιμπρέτο έχει γραφτεί από τον Λουίτζι Ίλλικα και τον Τζιουζέππε Τζιακόζα βασισμένο στο έργο Σκηνές της ζωής Μποέμ (Scènes de la vie de bohème) του Ενρί Μουργκέρ. Η παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας έγινε στο Τορίνο, Ιταλία, την 1η Φεβρουαρίου, 1896 στο Θέατρο Regio, το οποίο διηύθυνε ο τότε 28 μόλις ετών, Αρτούρο Τοσκανίνι.
Την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών διηύθυνε ο Βύρων Φιδετζής, ενώ την σκηνοθεσία υπέγραψε η Κασσάνδρα Δημοπούλου. Τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης προετοίμασε η Μαίρη Κωνσταντινίδου. Στο ρόλο της Μιμής η Κασσάνδρα Δημοπούλου, του Ροδόλφου ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός, στο ρόλο της Μουζέτας η διεθνούς φήμης σοπράνο Τζένη Δριβάλα και στον ρόλο του Μαρτσέλλο, ο βαρύτονος Richard Alexander Rittelmann. Στο ρόλο του Κολίνε, ο σπουδαίος Έλληνας βαθύφωνος Πέτρος Μαγουλάς, ενώ μετά τις πολυάριθμες επιτυχημένες εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη, επέστρεψε στο ρόλο του Σονάρ και ο Αλέξανδρος Γάβαρης. Συμμετείχαν επίσης οι σολίστ: Χρήστος Ραμμόπουλος (Μπενουά), Κωσταντίνος Καριώτης (Αλτσιντόρο) κ.ά.

Υπόθεση:
Παρίσι, 1830... περίπου.
Τέσσερις νεαροί καλλιτέχνες ζούνε όλοι μαζί σε μία σοφίτα στο Παρίσι, αναζητώντας την εκπλήρωση των καλλιτεχνικών τους ανησυχιών... και ερχόμενοι αντιμέτωποι με το κρύο και το ενοίκιο βρίσκουν ευρηματικούς τρόπους να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες. Περνάνε τις ώρες τους μεταξύ τέχνης και του αγαπημένου τους Καφέ Μομούς... Και μέσα σε όλα αυτά, εμφανίζεται ένα βράδυ η νεαρή Μιμή, η οποία ερωτεύεται τον ποιητή εκ των τεσσάρων, τον Ροδόλφο. Μαζί συναντούν και τους υπόλοιπους στο Καφέ Μομούς όπου όλοι γίνονται μάρτυρες του έρωτα της Μουζέτα, της πανέμορφης Παριζιάνας τραγουδίστριας, που προκαλεί ερωτικά τον πρώην εραστή της, τον ζωγράφο Μαρτσέλλο και τον ξανακερδίζει.
Δυστυχώς, όμως, όσο γοητευτική και αν είναι η ζωή ενός Μποέμ καλλιτέχνη, η υγεία της Μιμή και οι ορέξεις της Μουζέτα ίσως δεν αντέχουν αρκετά για ένα αίσιο τέλος...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μουσική Διεύθυνση: Βύρων Φιδετζής
Σκηνοθεσία: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Διεύθυνση Χορωδίας: Μαίρη Κωνσταντινίδου
Σκηνικά: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕΑΤΡΟ Κοζάνης – Κόκκινη Κουίντα (Γιώργος Λεπίδας)
Κοστούμια: Opera Classica Europa
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Αθανάσιος Μαργούτας
Μακιγιάζ: Απόστολος Μαρινόπουλος

Ερμήνευσαν

Μιμή: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Μουζέτα: Τζένη Δριβάλα
Ροδόλφος: Φίλιππος Μοδινός
Μαρτσέλο: Richard Alexander Rittelmann
Κολίνε: Πέτρος Μαγουλάς
Σονάρ: Αλέξανδρος Γάβαρης
Αλτσιντόρο: Κωνσταντίνος Καριώτης
Μπενουά: Χρήστος Ραμμόπουλος

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης

Διοργάνωση: ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΥΡΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (SKULL OF YORICK PRODUCTIONS)

23 Φεβρουαρίου 2019
Σαβ 20:30 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)