Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου

21 Δεκεμβρίου 2019 έως 8 Ιανουαρίου 2020

 


Με μια εντυπωσιακή πρωτοβουλία, η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών διευρύνει τις διεθνείς της συνεργασίες, που έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και καρό. Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς 2019-2020,  η Φιλαρμόνια πραγματοποιεί πολυήμερη εορταστική περιοδεία στην Κίνα. Η περιοδεία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις πολιτιστικές υπηρεσίες των περιφερειών της μεγάλης αυτής χώρας της Άπω Ανατολής, καθώς και με την αμερικανική εταιρία Parma Recordings LLC, και θα διαρκέσει από τις 21 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020.

Η Κίνα είναι μια μεγάλη χώρα με έναν από τους αρχαιότερους και σημαντικότερους πολιτισμούς του Κόσμου. Οι Κινέζοι σέβονται και τιμούν του Ελληνικό Πολιτισμό ως εφάμιλλο με τον δικό τους και αναμένουν την Φιλαρμόνια με έκδηλο ενδιαφέρον.

Τη μεγάλη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Πεκίνου (31 Δεκεμβρίου) αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κίνας, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από την ορχήστρα να συμμετάσχει ως σολίστ στη συναυλία ένας σημαντικός νέος κινέζος πιανίστας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η ορχήστρα θα επισκεφτεί το Πεκίνο, την Σαγκάη και άλλες μεγάλες πόλεις και θα δώσει συμφωνικές συναυλίες στις μεγάλες αίθουσες συναυλιών των πόλεων αυτών. Στην πρωτεύουσα, Πεκίνο, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη, Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της, στην Μεγάλη Αίθουσα Συνεδρίων του Λαού, όπου στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ορχήστρες. Η συναυλία αυτή θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Την επομένη, πρώτη μέρα του νέου χρόνου, η Φιλαρμόνια θα εμφανιστεί στο Μεγάλο Θέατρο της Σαγκάης, για μια δεύτερη, λαμπερή πρωτοχρονιάτικη συναυλία.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Φιλαρμόνια στην Κίνα περιλαμβάνει γνωστά έργα του διεθνούς συμφωνικού ρεπερτορίου, όπως η 2η Συμφωνία του Μπραμς και η Συμφωνία του Νέου Κόσμου του Ντβόρζακ, γνωστά έργα Κινέζων συνθετών, αλλά και αντιπροσωπευτικά έργα Ελληνικής κλασικής μουσικής, όπως μια επιλογή από τους Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα. Έτσι, η Φιλαρμόνια, με την περιοδεία αυτή, καθίσταται εκπρόσωπος και πρεσβευτής όχι μόνο της Ελλάδας και της Ελληνικής μουσικής, αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού γενικότερα, μεταλαμπαδεύοντάς τον δημιουργικά τον σε μια χώρα που διψά να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει.

Την διεύθυνση της ορχήστρας για την περιοδεία τη Κίνας έχει αναλάβει, προσκεκλημένος αρχιμουσικός, ο διεθνούς φήμης Έλληνας μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου.

 

 

Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

24 Δεκεμβρίου 2019 - DALIAN – Θέατρο της Λέσχης του Λαού

25 Δεκεμβρίου 2019 - MUDANJIANG – Μεγάλο Θέατρο

27 Δεκεμβρίου 2019 - YINGKOU – Κέντρο Τεχνών

28 Δεκεμβρίου 2019 - JINZHOU - Θέατρο

30 Δεκεμβρίου 2019 - DALIAN – Θέατρο της αναπτυξιακής περιοχής

31 Δεκεμβρίου 2019 - ΠΕΚΙΝΟ – Μεγάλη Αίθουσα των Συνεδρίων του Λαού

1 Ιανουαρίου 2020 - SHANGHAI – Μεγάλο Θέατρο

2 Ιανουαρίου 2020 - LIUZHOU – Κέντρο Τεχνών

3 Ιανουαρίου 2020 - NANCHANG – Κέντρο Τεχνών Jangxi

5 Ιανουαρίου 2020 - HANDAN – Μεγάλο Θέατρο

6 Ιανουαρίου 2020 - SHIJIAZHUANG – Κέντρο Τεχνών Hebei

 

Το ταξίδι πραγματοποιείται με τη χορηγία της Air China